ממרח עדשים שחורות שיכול להפוך לקציצות עדשים שחורות
ממרח עדשים שחורות/ קציצות עדשים שחורות
ממרח שממש כיף וטעים לאכול, כשאני מכינה כמות גדולה חלק הופך להיות קציצות אפויות בתנור.
במידה והכנת כמות ואחרי יומיים נשאר במקרר זה הזמן להמיר זאת לקציצות אפויות שניתן להקפיא ולשלב ברוטב בשלב מאוחר יותר - מהמתכונים שכיף לאמץ!!!!
רכיבים:
בצל וזוקיני שנטגן בשמן זית. עד להשחמה.
2 כוסות עדשים מונבטות (אפשר גם ללא הנבטה אך זה בהחלט יתרון)
כפית אבקת שמרי בירה (לא חובה אך משדרג)
מלח
פלפל שחור
מעט כמון
מתחילים בטיגון הבצל והקישוא עד להשחמת הבצל.
מבשלים את העדשים במים חמים (ללא מלח) אם הן מונבטות יספיקו כ 8 דקות מרתיחה, עדשים שהושרו ולא הונבטו הזמן כפול ואם לא הושרו אז זמן הבישול מתארך מעט.
טוחנים הכל יחד, מוסיפים את השמרי בירה והתיבול - טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומתענגים.
כל המתכון מכיל כ 910 קלוריות.
63 גרם חלבון.
נתייחס לכל 2 כפות שטוחות/2 כפיות גדושות כמנת חלבון.
